Απλή ή Αποκλειστική ανάθεση ακινήτου ;

ΑΠΛΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

 

Η απλή εντολή ανάθεσης ενός ακινήτου , μπορεί να γίνει σε ένα ή και περισσότερα κτηματομεσιτικά γραφεία , χωρίς να δεσμεύεται ο ιδιοκτήτης ( πωλητής)  να το πουλήσει και ο ίδιος . Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει την οικονομική υποχρέωση προς τον/ τους μεσίτες ενώ αν το πουλήσει ένα από τα μεσιτικά γραφεία που το ανέλαβε  πληρώνεται με το 2% επί της αξίας του ακινήτου . Το ακίνητό σας προωθείται μαζί με όλα τα άλλα ακίνητα από όλους τους μεσίτες που το έχουν αναλάβει , χωρίς όμως να προβάλλεται με την καλύτερη δυνατή διαφήμιση .

Το αποτέλεσμα θα είναι οτι ,

α) θα δημιουργηθεί σύγχυση στους υποψήφιους αγοραστές ,

β) θα τους δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει ανάγκη για άμεση πώληση του ακινήτου σας

γ) θα καθυστερεί την πώληση του ακινήτου 

δ) θα αναμένουν οι υποψήφιοι αγοραστές πτώση τιμής  και έτσι θα καταλήξουμε με μαθηματική ακρίβεια να χάσουμε μέρος  της αξίας του ( «κάψιμο» ακινήτου ).  

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

 

Η αποκλειστική εντολή ανάθεσης ενός ακινήτου γίνεται ΜΟΝΟ σε ένα μεσιτικό γραφείο ή εταιρία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια της αποκλειστικής ανάθεσης είναι για 8 έως 12 μήνες και μπορεί να ανανεωθεί ή να λήξει με εντολή του ιδιοκτήτη.

Ο μεσίτης εξασφαλίζοντας την αμοιβή του σε κάθε περίπτωση (ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης προχωρήσει ο ίδιος στην πώληση του κατά τον χρόνο που είναι σε ισχύ η γραπτή εντολή της αποκλειστικής ανάθεσης), γίνεται βοηθός - σύμβουλος και αντιπρόσωπος με στενή συνεργασία και κοινούς στόχους.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραπέμπετε τον υποψήφιο αγοραστή στο γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεσή του ακινήτου σας.

Επενδύει χρόνο και χρήμα για την προβολή και προώθησή του, ως μοναδικό ακίνητο του γραφείου ( προβεβλημένες αγγελίες, πανό κ.α.).

Διασφαλίζει εχεμύθεια και ασφάλεια στον ιδιοκτήτη. Το ακίνητο δεν χάνει έτσι την αγοραστική του δύναμη καθώς το διαχειρίζεται ΜΟΝΟ ένας επαγγελματίας μεσίτης .

Τέλος, εφόσον πουληθεί  το ακίνητο, το μεσιτικό γραφείο αμείβεται με 2% επί της αξίας του ακινήτου. 

Εάν έχετε ερωτήσεις - επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.